Recept

Så här fungerar:
Receptregistret

Receptregistret

Receptregistret innehåller information om vilka receptbelagda läkemedel som säljs i Sverige. Registret innehåller datum, patientens namn och personnummer, förskrivande läkare, läkemedel, kostnad och dos.

I receptregistret sparas all information om ditt recept elektroniskt. De uppgifter som behandlas och sparas är det elektroniska receptet, de expeditioner som utförts på receptet och eventuella ändringar som gjorts på receptet.

Syftet med att spara uppgifterna elektroniskt är att ett apotek ska kunna expediera direkt på det elektroniska receptet.

Kom ihåg att det elektroniska receptet är tillgängligt för dig på alla apotek i Sverige. Du som kund har rätt till registerutdrag och till rättelse av felaktiga uppgifter

Innan du kan få elektroniska recept utlämnat, på apotek eller på webben, så krävs det att du först ger ditt samtycke till att dina recept visas i receptregistret. Samtycket lämnar du bara en gång och gäller således på alla apotek i Sverige. Din farmaceut på apoteket kommer att fråga dig om samtycke första gången du hämtar ut ett recept, så inget du behöver lämna in.

Kom ihåg att ditt samtycket gäller tills vidare och du som individ kan när som helst, på vilket apotek som helst begära att ett eller flera av de elektroniska recepten du har överförs till pappersformat. Du kan också när som helst dra tillbaka ditt samtycke.

Det är eHälsomyndigheten som är personuppgiftsansvarig.

Har du frågor?

Kontakta Kundservice
Tel: 08–449 64 10

Fri frakt och leverans 

inom 1-3 arbetsdagar

Hos oss handlar
du tryggt

Hitta alla periodens erbjudande

Logga in och hantera
dina recept